dimarts, 16 de maig del 2017

Dos llibres de Carles Capdevila són les recomanacions que volem compartir.

El seu darrer llibre, 'La vida que aprenc' (Arcàdia, 2017), és un recull d'apunts sobre la memòria, l'educació, la salut i la condició humana, en la seva grandesa i amb les seves contradiccions. Un meravellós llibre sobre valors, tan necessaris:
"La vida és una tragicomèdia. Com a molt, i si t'ho treballes. La tragèdia ja ve sola: el que cal provocar és la comèdia".
"Cada petó i abraçada que puguis fer en calent no te'l prendrà ningú. No cal esperar que ens envaeixi una por insuportable per convocar la tendresa".



L’altre, un petit tresor sobre educació: 'Educar millor. Onze converses per acompanyar famílies i mestres' (Arcàdia, 2015) Una lectura recomanadíssima per a totes les persones implicades en el procés educatiu; reflexió d'onze professionals sobre conceptes com llibertat, compromís, alegria, amor incondicional, passió, entusiasme, dialèctica, esforç, repte, valors, veritats incòmodes, el Mestre en majúscules ... i sobre verbs com seduir, acompanyar, escoltar, confiar, engrescar, gestionar el risc, avaluar, respectar, conèixer, compartir... Sobre com n'és d'apassionant educar, des de la confiança i l'alegria.

"Hem fet un problema de la vida (...) es patologitza qualsevol cosa. Ho deshumanitzem i ho patologitzem tot (...) Escolteu, atureu-vos i seieu una estona" (Maria Jesus Comellas)
"Som en l'època de la història que té millors instruments o la millor tecnologia al servei de les finalitats més confuses. Intentem consensuar una ètica de mínims perquè ens hi juguem la humanitat" (Joan Manuel del Pozo)."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada