dijous, 24 de març del 2011

Bill Gates i l'educació secundària

Bill Gates, Fundador de Microsoft
Recentment, Bill gates va ser convidat a fer una conferència a l'institut on havia estudiat l'ensenyament secundari. El seu discurs s'aplega en aquests onze normes i les cares de mestres i alumnes que, de segur, esperaven una altra cosa. Va parlar menys de 5 minuts i el van aplaudir gairebé un quart d'hora.
REGLA 1. La vida no és justa, acostumbra-t'hi.
REGLA 2. Al món no li importarà la teva autoestima. Esperarà que aconsegueixes alguna cosa, independentment que t'hi sentes bé o no.
REGLA 3. No guanyaràs 5.000 dólars mensuals just després d'haver acabat l'institut. 
REGLA 4. Si penses que el teu mestre és dur, espera a tenir un cap.
REGLA 5. Dedicar-se a servir hamburgueses no et trau dignitat. Els teus avis tenien una paraula diferent per descriure-ho: oportunitat.
REGLA 6. Si fiques la pota, no és culpa dels teus pares, així que no ploris pels teus errors: aprén-ne.
REGLA 7. Abans de nàixer, els teus pares no eren tan avorrits com ara. Començaren per fer-se quan van tenir que pagar pels teus comptes, netejar la teva roba bruta, escoltar com de guai ets i com de friquis són ells. Així que, abans de començar una lluita de Salvem el món, la selva o un riu contaminat, inicia el camí netejant les teves coses: comença per l'habitació, l'escriptori, l'armari, el llit, la motxilla.
REGLA 8. A l'escola poden haver-se eliminat les diferències entre guanyadors i perdedors, però en la vida real no. 
REGLA 9. La vida no es divideix en semestres ni en cursos. No tindràs tantes vacances d'estiu en llocs llunyans, i molt pocs caps s'interessaran en ajudar-te a que t'hi trobes. Tot això ho hauràs de fer en el teu temps lliure.
REGLA 10. La TV no és la vida real. En la vida quotidiana, la gent de veritat ha de sortir de la pel·lícula per anar a treballar. 
REGLA 11. Sigues amable amb els 'NERDS' (els més estudiosos de la classe). Existeixen moltes possibilitats que acabes treballant-hi per algú d'ells.

[POST ENVIAT PER L' EVA PRUNES]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada