dijous, 3 de març del 2011

EXPERIÈNCIA COL·LABORATIVA AMB ÈXIT

Aquesta setmana al nostre Institut hem estrenat una experiència pionera, en un entorn obert i utilitzant les noves tecnologies hem treballat junts els alumn@s, els professors, la biblioteca i mares de l’Ampa per tal de documentar i deixar accessible a la xarxa tot allò que s’està treballant en el Viatge Literari que el seminari de Llengua i Literatura Castellana ha organitzat a Tierras de Sòria.
Mapa mental
La iniciativa de la biblioteca que està redefinint els seu paper de catalogar i oferir llibres físics a fer de facilitadora de coneixement, juntament amb el voluntariat tecnològic de mares amb passió per eines i mètodes 2.0, la predisposició també de professors inquiets en transmetre amb passió coneixements, i alumnes natius digitals desperts a un mon que els ofereix múltiples opcions per comunicar allò que estan fent i aprenent, s’ha acabat traduint en un bloc i en un diari digital a través del twitter.
La generositat en la transmissió del coneixement que ens ha aportat l’experiència, ens fa deixar a l’abast de la xarxa els documents que defineixen aquest procés, el treball col·laboratiu en una comunitat, sigui educativa com la nostra o de qualsevol mena, ja no té aturador si volem seguir el ritme que ens marca el nostre temps de xarxes socials i tecnologia que avança a un ritme vertiginós.
Aquest mapa mental i el procediment que va ser dibuixat per transmetre i provar el com fer-ho poden ser útils a d’altres que vulguin repetir i millorar això que a nosaltres ens ha donat la satisfacció de l’èxit.
Gràcies a la Isabel, a l’Anna, a l’Ignasi, a l’Olga, a la Laura, a la FoixM, a la Dolors,.. i a tots els que ens han deixat desplegar les ales per volar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada