divendres, 17 de juny del 2011

Enquesta educat 1x1

Vull fer-vos partícips del comentari final que he posat a la enquesta de l'Educat1x1 a l'Institut Eugeni d'Ors. Vull agrair a l'Institut i a l'AMPA l'oportunitat de donar a conèixer la meva opinió i, amb ferm propòsit de millora, us la faig arribar per publicar-la. Si qualsevol mare/pare vol fer l'enquesta, es pot anar desde la web de l'Institut.




  • Els 3 mesos inicials vam estar sense ordinadors, pagant quadernets. Tots els agents educatius hem pagat aquesta deficient organització.

  • El professorat ha estat molt poc motivat per actualitzar-se. La majoria de professors no han fet servir l'ordinador a classe i tampoc els alumnes per a la seva asignatura. Ni tan sols el moodle.

  • Els criteris de control d'accesos inapropiats han sigut manuals i paternalistes. Es fan batudes, es requisen els ordinadors, es cobren 25 euros sense opcions per resetejar-los i es perden les dades de treball dels alumnes!

  • Hi ha hagut xarxes wifi docents obertes als alumnes per error (no canviar la contrasenya despres de haver-la donat temporalment) i per negligència (un professor la va donar d'amagat per fer-se l'interessant)

  • L'assegurança per danys o robatori nomes cubreix 1 sinistre i no s'ha dit clarament al contractar-la.

  • Els pares ens vam oferir per a col·laborar des de el principi i no em rebut cap resposta.

  • Els pares vam demanar que els deures que s'havien de fer en lloc d'anotarse a l'agenda de cada alumne (metode tradicional, arcaic, poc eficient i generador de mals de cap) es penjaren a internet (amb el moodle, per eixample) i ens han donat llargues fins a final de curs, reconeixent finalment que hi ha una forta resistencia per part del profesorat. L'Institut diu que pren nota pero no es veuen actuacions. Al mateix temps s'ens demana que controlem les agendes en paper dels nostres fills/filles. Hem hagut de montar un sistema propi per compartir les agendes a internet mitjançat documents de Google Docs i xarxes socials com el facebook.

  • La informació que s'ens ha suministrat d'aquest tema ha sigut escasa: pel projecte 2.0 de l'any vinent proposo muntar una comisio de seguiment amb la participació de tots els agents educatius.

TENIM EL MES IMPORTANT: PASSIO PER L'INSTITUT I LES NOVES TECNOLOGIES.
L'ANY VINENT CAL ORGANITZAR-SE MILLOR PER COL·LABORAR I MILLORAR AQUEST TEMA


[Enviat per un pare de 1er d'ESO]

2 comentaris:

  1. Si voleu consultar dues enquestes sobre el projecte Educat1x1, podeu fer-ho als següents enllaços.

    http://enquesta1x1.blogspot.com/

    http://enquesta1x1-professorat.blogspot.com/

    A la primera hi ha les respostes de 152 alumnes del Joan Miró de Cornellà, a la segona, encara en elaboració, el que en pensen els professores de diferents centres.

    ResponElimina
  2. Molt interessant!
    No ens haviem assabentat de la vostra iniciativa, http://enquesta1x1.blogspot.com/ , que ens sembla molt bé. Ens teniu a la vostra disposició per col·laborar en el futur!

    ResponElimina