dijous, 23 de juny del 2011

Homenatge a l'Antoni Resta, Toni.

Benvolgut director,

Benvolguts mestres i companys,

Aquest acte és en homenatge a l’Antoni Resta, Toni, que deixarà aquest mes de juliol la seva feina docent després de tota una vida.
El meu parlamet és en nom de l’AMPA i voldria que ho fos no només d’aquesta última junta sinó de totes les ampes que han passat pel centre durant els anys que hi has estat.
Són molts els anys dedicats a la docencia de la matemàtica i també molts els anys dedicats a la direcció d’aquest centre. Com deia el filòsof i matemàtic francès, René Descartes “La matemática és la ciencia de l’ordre i la mesura, de les belles cadenes de raonaments, tots senzills y fácils”. Potser per això has estat durant tants anys donant classe i dirigint el centre, perquè ets un home a qui li agrada la lògica, l’ordre i la mesura. Quant a que tot és senzill i fàcil, ja és una altra història. La tasca que has fet de ben segur que ha tingut moments de tot.

En nom de l’AMPA et volem donar les gràcies per la teva feina. Potser no sempre hem estat d’acord i esperem que mai ens hagis vist com l’enemic. Creiem, però, que si no haguèssim estat pares i mares crítics, responsables i preocupats tu ho haguessis trobat a faltar. Perquè creiem que és en la discrepància, en la discusió i en el contrast d’opinions que es fan crèixer i millorar les coses. I en aquest cas, no estem parlant de coses amb poca importància, sinó de la formació de les noves generacions, dels nostres fill i filles. Ells són el futur.

I parlant de futur i aprofitant una de les cèlebres frases de Woody Allen, personatge que sabem que t’agrada, et diem que ens “interessa el futur perquè és el lloc on passarem la resta de la nostra vida”. I per tant les generacions que ara es formen han de sortir ben preparades. Estem conveçuts que tu hi has posat el teu granet de sorra perquè així sigui.

Et desitgem molta sort en el camí que ara emprens. De ben segur que ara si que podràs dedicar-te als teus hobbies, a la teva família, a la política… Bé, al que creguis millor. Perquè el futur, com deia Víctor Hugo, té molts noms. Per als débils és el que no es pot aconseguir. Per als temerosos, el desconegut. Per als valents és l’oportunitat.

Endavant, doncs. Sort i gràcies!!!



[Discurs per part de l'AMPA Eugeni d'Ors a l'acte d'homenatge al director de l'Institut, Antoni Resta, per la seva jubilació.Redacció: Montserrat Massana. Locució: Odina Santacreu]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada