dimecres, 5 d’octubre del 2011

Nou Web: Familia i Escola. Junts x l'educació


El Departament d’Ensenyament ha presentat un nou web, Família i Escola. Junts x l’Educació, adreçat específicament a les famílies. Aquest espai, al qual es pot accedir des de la pàgina principal del Departament d’Ensenyament www.gencat.cat/ensenyament o des de l’adreça www.gencat.cat/ensenyament/familiaiescola, facilita un seguit de recursos, d’informacions i d’orientacions per tal d’ajudar a les famílies en la tasca educativa dels seus filles i filles.

L’objectiu és aconseguir una major coresponsabilitat entre la família i l’escola. A través de la navegació els usuaris del web obtindran informació bàsica de cadascun d’aquests aspectes i recursos per a orientar com ara propostes de menús i enllaços a webs externs, entre molts altres. El web pretén ser el portal d’Ensenyament per a les famílies, a través d’un únic canal que evita la dispersió de la informació, de tal manera que les famílies poden accedir a tots els recursos i orientacions de forma senzilla a partir d’aquest canal únic.

  • Escolaritat.  En aquest apartat es poden trobar les etapes educatives, quina és la tasca dels diferents professionals d’un centre educatiu; el contingut de la carta de compromís educatiu; les diferents opcions de formació per a les famílies com ara l’escola de pares; i els diferents serveis i tràmits existents –beques i ajuts, com tramitar-los, calendari i matriculacions-, etc.

  • Educar i créixer en família. En aquest espai del web –elaborat conjuntament amb els Departaments de Salut i de Benestar Social i Família- l’usuari pot disposar d’informació i recursos de dos aspectes bàsics: els hàbits saludables i el temps de família. Segons la titular d’Ensenyament, “els estudis demostren que la família té una importància en el creixement i evolució del rendiment dels seus fills. El que nosaltres volem és oferir instruments a la família per enfortir el seu compromís”.
  • Hàbits saludables. Apartat on s’inclou informació sobre l’alimentació, la higiene, el descans i l’activitat física. Respecte l’alimentació, per exemple, es distingeix per grup d’edats i inclou guies sobre la correcta alimentació i d’altres temes com el sobrepès o els trastorns del comportament alimentari.
  • Temps de família. Es distingeix entre la comunicació i el lleure. Així, s’explica en cada etapa del creixement del nen/a quina és la competència comunicativa adequada i es posen a disposició eines com el Programa Créixer amb tu i el Programa Aprendre amb tu del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. L'espai de lleure orienta sobre quin és el paper del lleure en cada etapa de creixement de l’alumne i es faciliten enllaços a webs com ara museus, la Direcció General de Joventut, la Xarxa d’albergs de Catalunya o la Guia del lleure per a famílies que elabora el Departament de Benestar Social i Família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada