dimarts, 11 d’octubre del 2011

PIDCES: Programa Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària

El PIDCES és una iniciativa de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el suport de la Diputació de Barcelona i oberta a tots els municipis de la província de Barcelona que desenvolupen actuacions als instituts per tal de promoure la informació, la dinamització i la participació dels joves estudiants. Es gestiona des de l’Oficina Tècnica de Joventut de l’Ajuntament i actualment està implementat en els tres Instituts de la vila: Institut Alt Penedès, Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals. Tot i que també es desenvolupen algunes accions puntuals amb la resta de centres d’ensenyament secundaris concertats, com les accions d’informació i orientació acadèmica, les presentacions dels serveis municipals de joventut i la formació de representants d’alumnes. És un espai d'atenció presencial estable a l'institut que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació tant en el propi centre com en el seu entorn més proper, el barri i el municipi. L'atenció presencial es concreta en un dia a la setmana durant l'hora del pati, tot i que les intervencions normalment són moltes més (formació i coordinació de delegats, organització de campanyes informatives, activitats de dinamització...)


Els objectius del Programa Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària (PIDCES) son:
  • Fer arribar informació als joves sobre diferents àmbits de la seva vida amb l'objectiu de treballar per la igualtat d'oportunitats a través de la informació i la dinamització.
  • Facilitar i potenciar l'apropament entre els centres d'ensenyament i els espais juvenils del municipi mitjançants la coordinació d'activitats conjuntes i complementàries.
  • Fomentar l'adquisició d'hàbits consultius i participatius entre els joves dins el seu àmbit més proper i durant tot el procés de formació i desenvolupament personal.
  • Potenciar els mecanismes de participació tot contribuint a la creació i consolidació d'associacions i grups juvenils i la vinculació de joves a entitats ja existents.
  • Promoure la realització d'activitats, per part dels joves, de difusió i creació cultural, esportives, formatives i de temps lliure.
  • Prevenir conductes i hàbits de risc a través de la informació
Enllaços rel·lacionats:

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada