divendres, 13 de gener del 2012

Premis blogs d'aula 2012


Els blogs d'aula s'han convertit en un dels espais habituals perquè el professor interactui amb els alumnes. Entre altres activitats pràctiques, segons expliquen els autors i professors de El Tinglado, “són l'aparador on penjar els textos creats en classe, un panell de notícies de tot tipus, el lloc de comunicació entre alumnes-alumnes i alumnes-professors, la qual cosa proporciona retroalimentació, a més de ser una eina per introduir als alumnes en el coneixement dels blogs i l'ús de les TIC”.

Per la seva banda, Alejandro Valero, professor d'Institut en la serra de Madrid i bloguero, descriu els blogs d'aula com “els espais on es publiquen activitats educatives de caràcter interactiu, on els estudiants escriuen sobre temes del seu interès i un mitjà de formació personal que es fonamenta en l'expressió d'opinions".

Dos dels grans avantatges d'aquesta eina 2.0 és que són un espai obert a la participació de tots i que faciliten fins i tot la d'aquells estudiants més tímids. D'igual manera, “afavoreix l'exposició tant de reflexions com de comentaris espontanis el que pot ser utilitzat pel docent per introduir als alumnes en la comunicació hipertextual”.

I els vostres blogs d'aula: amb quin objectius els heu engegat? para quines matèries? com estan reaccionant els alumnes?… Des de la revista Educació 3.0 es convoquen els Premis als millors blogs de l'aula 2012…

Requisits:

Només heu de presentar el vostre blog d'aula escrivint a premios@educaciontrespuntocero.com amb les següents dades:

* Nom i descripció del blog d'aula (entre 250 i 350 paraules)
* Enllaç
* Dades de contacte del docent i centre educatiu

Teniu de data per enviar les vostres experiències fins al 31 de gener de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada