dimecres, 19 de gener del 2011

Cel.lebració dels 75 anys de l'Eugeni d'Ors

IES Eugeni d'Ors- 75 anys d'Institut a Vilafranca

Les AMPAS i la seva raó de ser.

Ser mare o pare no és un títol que s’aconsegueix a una Universitat. La responsabilitat que s’assumeix des del moment de la concepció és (hauria) de ser màxima i intransferible.

És per això que les AMPAS tenen raó de ser, perquè l’educació és responsabilitat dels pares i mares. És per això que han de ser actives i prendre part en les decisions que es prenen en els centres educatius. Perquè no podem passar la responsabilitats als professionals de l’educació. I tampoc no podem permetre que les decisions polítiques facin de pares i mares.

Estem vivint en un món canviant. El ritme és frenètic i sembla que no hi hagi temps per a res. Però els pares i mares hem de ser conscients de la nostra responsabilitat i ara més que mai hem de ser partícips directes de l'educació que s’imparteix en el centres educatius. Els professionals de l’educació són els guies per als nostres joves: els transmeten coneixements i també els eduquen. És per això que es necessari que AMPAS i professors treballem plegats.

Són molts els interrogants que se’ns plantegen, des dels horaris escolars, els continguts, la qualitat de l’ensenyament... els pares i mares ens mostrem amoïnats perquè depèn del que diem o fem avui seran ensenyats i educats els nostres fills i filles del demà.

Des de l’AMPA us animem a participar. Tothom que té fills en edat escolar hauria de formar part de l’associació de pares i mares. L’esforç s’ho val, malgrat a vegades el camí es vegi costerut.

AMPA IES Eugeni d'Ors, 2010

Montserrat Massana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada