divendres, 6 de maig del 2011

Copies de seguretat en Google Docs

Google Docs es una eina gratuita molt interesant per gestionar i emmagatzemar els nostres fitxers al núbol. Ara bé, per si de cas ...

Com fer copies de seguretat dels fitxers en Google Docs?

  1. Aneu a Google Docs (cal identificar-se si no s'ha fet encara) https://docs.google.com
  2. En el menú de navegació de la esquerra, seleccioneu Tots els elements (*).
  3. En la llista dels documents, poseu el cursor del ratolí per sobre del nom del primer document. Al costat dret apareixerà un enllaç amb el títol  Accions.  Cliqueu aquest enllaç.
  4. Selecioneu Baixa… Això obrirà un cuadre de diàleg.
  5. Cliqueu la pestanya Tots els elements del cuadre de diàleg.
  6. Ara, Google ens deixarà triar el format de conversió de cadascú dels tipus de documents abans de començar la descàrrega. Quan acabeu de triar, cliqueu el botó Baixa. Això farà que el vostre navegador inicii la descàrrega d'un fitxer comprimit (tipus zip) que conté cadascú dels vostres documents en el format que heu triat. La descàrrega pot trigar una mica, ja  que Google ha de fer primer la compresió i/o conversio dels fitxers.
  7. Poseu aquest fitxer zip a un lloc segur.

Recomanacions

Si teniu un sistema d'avisos automàtics, programeu un avis periòdic (mensual aniria bé) que vos faci recordar: "Haig de fer la copia de seguretat dels documents de Google Docs!".

(*) Si no voleu fer copia de tots els fitxers, també es pot fer de coleccions senceres i/o de fitxers individuals, seleccionant-los i fent servir el mateix procediment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada