dijous, 10 de novembre del 2011

Fapac: «L´emprenedoria no s´ha de recuperar a l´escola»

[Recull de premsa. Article publicat a  http://www.diaridegirona.cat/

El projecte del Departament d'Ensenyament per inculcar l'emprenedoria i la iniciativa empresarial entre l'alumnat ha provocat reticències entre representants de pares i de docents, els quals coincideixen a criticar que el Govern vol portar a l'escola uns principis que pertoquen a d'altres àmbits.

Tant la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) com els sindicats Ustec·STEs i CCOO van qüestionar ahir un programa que, a partir del curs vinent, introduirà conceptes bàsics d'economia a Infantil i Primària, una matèria optativa per promoure la iniciativa empresarial a l'últim curs d'ESO i una altra d'obligatòria a FP, a més d'incentivar amb microcrèdits la creació d'empreses noves per part d'alumnes de cicles formatius.

La presidenta de la Fapac, la gironina Imma Fuyà, va replicar la crida de la consellera d'Ensenyament a mantenir "l'esperit emprenedor" del país -qüestió que va plantejar dimarts durant la presentació del nou projecte educatiu- afirmant amb contundència que "l'esperit emprenedor l'ha de recuperar des de l'ambit econòmic i financer, i no des de l'escola".

Per la seva banda, el portaveu d'Ustec·STEs a Girona, Xavier Díez, va acusar el Govern de fer una "concessió als sectors més empresarials d'aquest país"; i el secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Víctor Sánchez, va qualificar el projecte de "ridícul, esperpèntic i grotesc".

Valors ja existents

Davant l'anunci de la Conselleria, Imma Fuyà va dir estar "ben convençuda que aquests valors ja es donen als nostres fills en el cicle superior de primària, ESO i secundària postobligatòria". En la seva opinió, el programa inclou iniciatives positives com l'orientació laboral a l'ESO -en referència a la nova assignatura- però creu que "a Primària no s'han de tractar temes d'economia financera".

Ustec·STEs ha interpretat l'anunci d'Ensenyament com una "concessió als sectors més empresarials d'aquest país". Així ho va manifestar Díez, qui va aclarir que el seu sindicat no és contrari a donar eines a l'alumnat perquè pugui crear empreses però sí a transmetre "una mena de religió empresarial" que amaga una filosofia consistent a crear "falsos empresaris: autònoms que es contracten a ells mateixos". Per a Sánchez, de CCOO, la consellera va realitzar "plantejaments bastant trivials en uns moments en els quals s'ha de reconstruir tota la ciència econòmica".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada