dimarts, 22 de novembre del 2011

VI Premis Llanterna Digital de curtmetratges en català i en occità

El Dilluns, 21 de novembre, es va obrir la sisena convocatòria dels Premis Llanterna Digital que estarà oberta fins al 31 de març de 2012.


La Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, integrada per representants de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida, els serveis territorials d’Ensenyament, Salut i Justícia de la Generalitat de Catalunya, el Servei Lingüístic de Comissions Obreres, el Servei Lingüístic de la Universitat de Lleida i l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, convoca la sisena edició dels Premis Llanterna Digital per al foment de l’ús del català i de l’occità, i per a la promoció de la creació audiovisual en aquestes llengües.

Categories i premis
Les obres han de ser originals, i s’han de presentar en format digital, en versió original en català o occità, o bé en versió subtitulada en una o altra llengua. Les categories són:
Centres d’educació primària i secundària. El centres opten al premi, a partir de la participació de l’alumne, alumna o grup d’alumnes que elabora el curtmetratge, representats per un professor o professora.
o         Premi per a obres d’un màxim de 3 minuts: per al centre, videocàmera digital o lot de productes audiovisuals de valor equivalent, i obsequi per als membres de l’equip autor.
Comunitat universitària
o       Premi per a obres d’un màxim de 3 minuts: 700 €
Categoria oberta
o         Premi per a obres d’un màxim de 3 minuts: 700 €
o         Premi per a obres d’un màxim de 60 segons: 700 €
Guardó Premis Llanterna Digital
Premi extraordinari per votació popular, a través del web, a la millor obra de qualsevol de les categories anteriors.

Presentació de les obres
El termini de presentació de les obres s’acaba el 31 de març de 2012. Cal lliurar el formulari d’inscripció, que es pot trobar a www.llanternadigital.cat, emplenat, i amb la signatura original dels autors.
Els treballs es poden fer arribar en suport CD o DVD a la Direcció General de Política Lingüística a Lleida (Rambla d’Aragó, 8. 25002 Lleida), o indicant una adreça des d’on es puguin descarregar a través de l’adreça de correu electrònic llanternadigital@llanternadigital.cat.
Les obres admeses a concurs es podran veure a través del web esmentat.

Jurat
El jurat està constituït per representants dels organismes i entitats que participen en l’organització, professionals de l’àmbit de la llengua i del sector audiovisual, sota la presidència honorífica del crític de cinema Àlex Gorina.
El jurat valorarà l’aportació de les obres al foment de l’ús del català o de l’occità, l’originalitat en el tractament dels continguts i la qualitat artística.
Els Premis Llanterna Digital compten amb el suport de les següents organitzacions públiques i privades: el Conselh Generau d’Aran, l’Obra Social  “la Caixa”, el Centre d’Observació de l’Univers, el Consorci del Turó de la Seu Vella, l’Espai Funatic, el Circuit Urgellenc i els Cinemes Guiu.

Obres guanyadores
Les obres guanyadores es donaran a conèixer en l’acte de lliurament dels Premis, que tindrà lloc la primera setmana de juny de 2012, a Lleida, al castell del Rei (Turó de la Seu Vella). La data i hora exactes es comunicaran oportunament.
Les obres guanyadores, les finalistes i les que seleccionades pel Jurat, que incloguin l’àudio o la subtitulació en occità, formaran part de la programació de la V Mòstra de Cinema Occitan “Llanterna Digital”, que es podrà veure en diferents localitats catalanes i occitanes, a partir del mes de juny de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada