dilluns, 28 de novembre del 2011

Mans Unides engega el 3r Concurs de Clipmetratges

Des de Mans Unides i Xarxes ens proposen una activitat pedagògica que ha tingut una gran acceptació per part dels alumnes i professors que van participar en l'anterior edició. Es tracta del concurs de clipmetratges "El teu punt de vista pot canviar el món", que en la seva tercera edició es centra en el continent negre, en el marc de la campanya "Àfrica, qüestió de vida, qüestió deguda ".

Ets estudiant de secundària, batxillerat o FP? Estàs en grup o associació juvenil, club esportiu, associació cultural o similar? El teu centre, associació o grup està a Andalusia, Aragó, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya o Madrid? Participa amb els teus companys i companyes i passeu-ho genial rodant pel·lícules! A més, podeu guanyar molts premis per a tot el grup.


Aquesta proposta pedagògica és molt enriquidora. Els alumnes creen els seus propis continguts audiovisuals i per això han de documentar-se sobre la realitat d'Àfrica i aprendre les tècniques de producció audiovisual (guió, gravació, edició de vídeo), organitzar-se per crear un grup i treballar de forma col·laborativa. L'activitat va dirigida a alumnes d'ESO, Batxillerat i FP.


El teu punt de vista pot canviar el món per MansUnides

El format del clipmetratge (vídeos d'1 minut), en un entorn web 2.0 (youtube, dailymotion, facebook, tuenti, twitter ...) es vincula a l'oci preferit pels joves. I això facilita que percebin l'activitat com a lúdica i divertida. En aquest sentit, val la pena reproduir algunes opinions d'alumnes que van participar en la segona edició: "Molt bona idea", "va estar molt bé", "bona experiència", "s'aprèn molt", "bones estones amb els companys fent el vídeo ".
Els professors també van quedar molt satisfets amb l'experiència: "És una activitat molt bona. Anima els joves amb les noves tecnologies i amb la conscienciació sobre el que passa al món ". "És divertida, els grups d'alumnes s'ho passen molt bé fent-los." "Ajuda a que els alumnes canviïn d'actitud respecte als problemes de la fam i la pobresa i fomenta el treball en equip."

El concurs va començar el 17 d 'octubre de 2011, en el marc de les activitats de la setmana de mobilització Rebela't contra la pobresa, i finalitzarà el 29 d'febrer de 2012. Els actes de lliurament de premis a nivell autonòmic es celebraran durant el mes de març. I el 19 d'abril, a l'auditori del CaixaForum de Barcelona, es lliuraran els premis d'àmbit estatal.

Perquè et facis una idea de l'activitat, el millor és que miris o et descarreguis aquest pdf amb la galeria de fotos de les dues primeres edicions.

Per a la fase d'informació sobre la realitat africana, es proporcionen nombrosos materials educatius, que es poden descarregar al blog Professors Solidaris, i propostes d'activitats per a la classe. Al blog Clipmaestro es faciliten nombrosos recursos per a l'aprenentatge de l'expressió audiovisual.

Una part important de l'activitat és implicar-se en la difusió dels clipmetratges creats, perquè arribin a una audiència significativa i per fomentar la participació mitjançant comentaris, votacions i accions de ciberactivisme. El fet de compartir el vídeo amb altres persones amplifica l'efecte sensibilitzador i formatiu. Alhora, els comentaris poden ajudar als creadors del vídeo a aprofundir en les idees, valors i sentiments, que es volen transmetre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada